Abstracte beelden

Het vormen van een steen in een vorm die me bevalt is elke keer weer een uitdaging. Meestal worden het organische vormen, en af en toe geef ik mezelf de opdracht om iets met rechte lijnen te maken, of een combinatie. Het resultaat van zo’n opdracht aan mezelf is hiernaast te zien. Ik heb het “vliegend steentje” genoemd. In de zon licht het bijna oranje op.

_DSC5494

Ik houd ervan met albast te werken. Het schijnt prachtig door. Het kan helaas niet buiten, in de beeldentuin. Deze vorm verbeeldt een tweetal: samen en toch ieder een eigen identiteit.

Het rechter tweetal is van limoensteen, en kan op allerlei manieren neergezet worden. Eigenlijk is het een drietal, want de binnenruimte is ook een vorm. De kleur past zich aan aan het licht buiten, in de zon is de kleur bijna felgroen.

 De laatste tijd maak ik meer “monumentjes”. Hieronder staan drie voorbeelden: een toren, een spiraal met aan de achterkant een poort en daaronder lijkt een “dorpje” en nog een toren met op de andere kant een kerkje. De materialen zijn: kisii, en twee verschillende serpentijnen en braziliaan..

Een klein beeldje, dat er aan de andere kant toch weer anders uitziet.

Seleniet is prachtig doorzichtig, vooral in de zon. het kan niet tegen vocht (het is zoutsteen), dus in geen geval buiten! door de gelaagdheid moet je het heel voorzichtig bewerken, eigenlijk alleen raspen.

Het tuinbeeld aan de linkerkant is van serpentijn en is zeker een meter hoog.