Beelden met een verhaal

Mijn eerste grote beeld

Dit was mijn eerste grote beeld. Tot dan had ik stenen gekozen die ik zelf gemakkelijk kon tillen. Deze was 100 kg, in bewerkte staat iets minder.  Het heeft een mooi plaatsje gekregen in onze tuin, aan de rand van het water, het is zo van alle kanten zichtbaar, winter en zomer!

zandsteen sneeuwz.t

Beeld in Antonius Ziekenhuis

migraineDit beeld, van albast, heb ik gemaakt bij  de opening van de hoofdpijnpolikliniek van het Antonius Ziekenhuis. Voor mij drukt het uit wat migraine is.

Bij het maken ervan kreeg ik hoofdpijn. Tot ik er een gat doorheen boorde. De hoofdpijn verdween naarmate ik het beeld meer uitholde. Een deel van mijn migraine heb ik daarmee ‘weggehakt’.

ik heb migraine
ik bèn geen migraine
ik zoek de balans
en neem de ruimte

 

Cadeau voor vriendin

Wat geef je een vriendin die nooit iets wil met

zwartwithaar verjaardag?

Een beeldje of twee…..Het is gemaakt van witte albast en zwarte serpentijn.

 

 

Kerstbeeldjes

Dit spreekt voor zich. Witte albast!

kerstmis_dsc1641 oh dennenboom

Beeld voor Beatrix

beatrix hoed houtDit beeld, van walnotenhout, heb ik gemaakt in het kader van de door de NOS uitgeschreven wedstrijd ‘Beeld voor Beatrix’, december 2012. Het was hard werken, want voor half januari 2013 moest het klaar zijn. In onze lesgroep in het Beeldhouwcentrum in Koudum hebben we alles op alles gezet om de deadline te halen. Een van de beelden, niet deze, is uitgekozen voor de tentoonstelling in Het Loo.

Dit drietal vertelt ook een verhaal. Welk verhaal?